Partner serwisu
19 listopada 2020

Rozpoczęła się Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

Kategoria: Z życia branży

– Bardzo się cieszę, że – mimo trudnych okoliczności – mogę z państwem się spotkać na kolejnej, VII edycji konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy, choć w wersji online. Witam stałych uczestników, naszych przyjaciół z zakładów spożywczych z całej Polski, jak i tych, którzy dziś po raz pierwszy biorą udział w naszym spotkaniu – powitał uczestników Przemysław Płonka, Redaktor Naczelny BMP.

 

Rozpoczęła się Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

– Rok temu spotkaliśmy się w Lublinie. Honorowym Gospodarzem konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy był wówczas Spomlek. Zapewne nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że parę miesięcy później owe tytułowe „bezpieczeństwo” nabierze nowego wymiaru i wagi. Wprawdzie w zakładach spożywczych i przed epidemią dbałość o czystość produkcji, higienę, jakość była na wysokim poziomie, lecz koronawirus wywołał tu dodatkową presję i konieczność jeszcze większego skupienia się na powyższych aspektach – mówił Przemysław Płonka.


– Cieszę się, że możemy wziąć udział w tym wydarzeniu już drugi raz. Jest to dla nas duże wyróżnienie i zobowiązanie. Chciałabym przypomnieć również, że drugiego dnia konferencji mamy wirtualną wycieczkę po naszej nowej inwestycji – zakładzie sproszkowanych wyrobów mleczarskich. Życzę wszystkim owocnych prelekcji i dyskusji, poszerzenia wiedzy na temat bezpieczeństwa produkowanej żywności – powiedziała Małgorzata Cebelińska, Dyrektor Handlu w SM Mlekpol. Firma ta kolejny raz pełni rolę Honorowego Gospodarza konferencji.

W programie – poza wspomnianą wycieczką – znalazły się 4 panele wykładowe: “Aktualne wyzwania w kontroli bezpieczeństwa żywności”, “Bezpieczne i nowoczesne rozwiązania”, “Kontrola jakości – systemy, wdrożenia, doświadczenia” oraz “Wszystko, co ważne w bezpiecznym opakowaniu i etykietowaniu”.

 

Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy z uwagi na sytuację epidemiczną, odbywa się w bieżącym roku jedynie w formule online (w dniach 19-20.11.20). Organizatorem spotkania jest firma BMP Sp. z o.o. – wydawca czasopisma "Kierunek Spożywczy" oraz portalu www.kierunekspozywczy.pl

Honorowym Gospodarzem konferencji jest SM Mlekpol, patronat honorowy sprawuje Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie.

fot. 123rf
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ