Partner serwisu
18 listopada 2014

Cydr podbił serca na poznańskich Targach Piwnych

Kategoria: Z życia branży

W miniony weekend Poznań gościł przedstawicieli najpopularniejszych w Polsce browarów i cydrów podczas corocznych Poznańskich Targów Piwnych. Impreza przez trzy dni przyciągnęła ponad 20 tysięcy uczestników.

Cydr podbił serca na poznańskich Targach Piwnych

Targi Piwne, które każdego roku gromadzą tysiące miłośników browarów i tym razem nie rozczarowały. Na gości, oprócz degustacji wielorakich trunków pochodzących z różnych regionów Polski , czekały regionalne, kulinarne specjały. Przy tak dużym wyborze alkoholi każdy uczestnik mógł znaleźć coś dla siebie.

Podczas Targów swoje stoiska miały również cydry, które w ostatnich miesiącach stały się niezwykle atrakcyjną alternatywą dla klasycznego piwa. O dużym zainteresowaniu gości napojem produkowanym tylko z jabłek mogły świadczyć chociażby długie kolejki przy stoisku Dzika Polskiego Cydru, który podbił serca także zadeklarowanych fanów tradycyjnego piwa. Na stoisku poza cydrem można było spróbować prawdziwego perry produkowanego w 100% z gruszek. Dzik Polska Gruszka przypadła do gustu zwłaszcza kobiecej części odwiedzających. Cydr i perry było podawane mocno schłodzone, prosto z beczki, natomiast sam cydr można było zabrać na wynos w butelce o pojemności 330ml.

Oprócz części praktycznej, zdecydowanie przyjemniejszej dla wszystkich uczestników, polegającej na degustacji alkoholi, organizatorzy zadbali również o przygotowanie części teoretycznej. Goście mogli wysłuchać merytorycznych wykładów na temat rozwoju browarnictwa w Polsce oraz kultury degustacji.

Impreza już po raz kolejny zakończyła się dużym sukcesem i z całą pewnością w przyszłym roku również przyciągnie wielu miłośników „złotego trunku”.

 

Źródło, Fot.: Good One Group

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ