Partner serwisu
12 marca 2024

Mlekpol w jubileuszowej edycji „Doradcy Smaku”

Kategoria: Aktualności

Wystartowała właśnie 20. odsłona „Doradcy Smaku” – jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych w Polsce! O kuchenne inspiracje z wykorzystaniem produktów Mlekpolu zadba niezastąpiony Michel Moran, który do gotowania wykorzysta m.in. sery żółte, Dipy śmietanowe typu crème fraiche, Maślankę Mrągowską, śmietanę Łaciatą czy twarogi Mazurski Smak.

Mlekpol w jubileuszowej edycji „Doradcy Smaku”

Sprawdzona, przystępna formuła, proste, a jednocześnie oryginalne przepisy i produkty, które gwarantują kulinarny sukces – „Doradca Smaku” już po raz 20. gościł będzie w domach polskich widzów.

W tej edycji programu charyzmatyczny Michel Moran na antenie stacji TVN pokaże między innymi, jak przygotować tajskiego kurczaka z masłem orzechowym, sernik baskijski z sosem czekoladowym, zapiekanego dorsza czy ciasto maślankowe. W sumie będzie to piętnaście autorskich receptur, w których zobaczymy produkty marek: Mlekpol, Łaciate, Rolmlecz, Mazurski Smak oraz Maślanka Mrągowska.

– Jubileuszowy sezon „Doradcy Smaku” zapowiada się naprawdę smacznie. Będzie różnorodnie i kolorowo, z pewnością nie zabraknie też pomysłów na nieszablonowe wykorzystanie mleka, śmietanek, serka z krówką Rolmlecz czy dipów śmietanowych typu creme fraiche. Cieszymy się, że konsumenci kolejny raz przekonają się, jak ważna jest w kuchni wysoka jakość składników i dlaczego warto postawić na polskie produkty mleczarskie od Mlekpolu – komentuje Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.

„Doradcę Smaku” można oglądać od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na kanale TVN (powtórki: wtorek–piątek ok. 15.40). Przepisy dostępne są także na: https://www.doradcasmaku.pl/ i w serwisie kulinarnych https://najlepszewkuchni.pl/.

 

źródło: informacja prasowa SM Mlekpol
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ